Studentkinja ubijena u automobilu za koji je greškom mislila da je Uber

Izvor: VOA, 01.Apr.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentkinja ubijena u automobilu za koji je greškom mislila da je Uber

Natanijel Rouland, 24-godišnji muškarac iz Južne Karoline, optužen je za kidnapovanje i ubistvo 21-godišnje Samante Džozefson, studentkinje Univerziteta Južne Karoline, koja je greškom ušla u njegov automobil misleći da je Uber, saopštila je policija.  Samanta Džozefson je poslednji put viđena u petak rano ujutru ispred bara "Five Points" u Kolumbiji, Južnoj Karolini. Njeni prijatelji su nestanak prijavili 12 sati kasnije, pošto se u međuvremenu nije pojavila. "Verujemo da je ušla u pogrešan automobil za koji je mislila da je Uber", rekao je šef policije u Kolumbiji Vilijem Holbruk.  Dvojica lovaca pronašla su njeno telo u šumi pored puta u obližnjem okrugu, nekoliko sati pošto je prijavljen njen nestanak.  Otac ubijene studentkinje Sejmur Džozefson potvrdio je smrt svoje kćerke na Fejsbuku.  "Sa velikom tugom i slomljenim srcem ovo objavljujem. Nedostajaće mi moja devojčica do kraja života", napisao je Džozefson.  Policija je saopštila da je primila brojne dojave da je automobil u koji je ušla ubijena studentkinja Ševrolet Impala i da je brzo uspela da ga locira. Osumnjičeni je ubrzo potom uhapšen posle kraće potere.  Policija je u kolima pronašla tragove krvi i mobilni telefon ubijene studentkinje, kao i sredstva za čišćenje, saopštio je Holbruk.  Uber: Ne ulazite u automobil ako se informacije ne poklapaju Kompanija Uber je na svom blogu saopštila da je u julu 2017. pokreniula kampanju u kojoj je informisala one koji se voze kako da ne uđu u pogrešan auto.  Uber sugeriše korisnicima da prate podatke o vozaču koje dobijaju u aplikacij kada naručuju vozilo - o imenu vozača, marki automobila i registarskim tablicama.  Ako se informacije iz aplikacije ne poklapaju sa podacima na automobilu koji dođe - Uber savetuje da se ne ulazi u vozilo.     

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

POGREŠILA AUTOMOBIL: Nekoliko sati kasnije su pronašli njeno BEŽIVOTNO TELO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2019, 16:57

Samantini prijatelji prijavili su njen nestanak 12 sati nakon što je izašla iz bara...Samanta DŽ. (21) nazvala je Ubera da je pokupi nakon izlaska u Južnoj Kaliforniji. Ali, umesto u Uberov auto, ušla je u automobil ubice...Nekoliko sati kasnije njeno telo pronašli su lovci u polju...Ona je ušla...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.