Studenti prava se bore za posao na Big Deal projektu

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti prava se bore za posao na Big Deal projektu

Studenti sa četiri pravna fakulteta iz Srbije okupiće se na ovogodišnjem nadmetanju u okviru projekta "Big Deal". Mladi pravnici iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Prištine, steći će nova znanja i iskustva u oblasti kompanijskog prava, kroz takmičenje putem studije slučaja.

Finalno takmičenje biće održano krajem godine, a glavni zadatak Big Deal projekta je saradnja između privatnog i javnog sektora, koja ima za cilj da edukaciju studenata prava podigne na viši nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu od strane vrhunskih advokata, studenti koji će znati kakvi ih poslovi očekuju u budućnosti i kako da se nose sa poslovnim izazovima, kao i advokatske kancelarije koje će sa tržišta rada moći da zaposle spremnije kadrove.

Osnova Big Deal projekta je temeljno izučavanje kompanijskog prava i upoznavanje studenata sa svakodnevnim pitanjima i problema koji se javljaju u advokatskoj profesiji.

Kao i prošle godine kompletna komunikacija u okviru Big Deal projekta biće na engleskom jeziku, a završetak projekta očekuje se krajem novembra tekuće godine simulacijom pripreme, pregovaranja i konačnog potpisivanja jednog ugovora kojim će se urediti odnosi između članova društva. Najbolje čeka tromesečna praksa sa mogućnošću zaposlenja.

Povodom početka Big Deal 2013 projekta studentima i medijima su se obratili čelni ljudi advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić, koji su tom prilikom rekli:

- Uspeh prvog Big Deal projekta je naš glavni razlog da ove godine budemo još ambiciozniji i omogućimo studentima sa još većeg broja fakulteta šansu da steknu nova znanja koja nisu u mogućnosti da dobiju u teoriji nego isključivo u praksi - izjavio je Nikola Janković, stariji partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.