Stručni poljoprivredni skup u Alibunaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručni poljoprivredni skup u Alibunaru

ALIBUNAR -

Stručnjaci poljoprivrednog instituta "Tamiš" iz Pančeva Vladimir Filipović, Vladan Ugrenović, Bogdan Garalejić, Milan Sudimac, Maja Sudimac, Nikola Stojisavljević i Nikola Škrbić održali su stručno predavanje poljoprivrednicima u Alibunaru i odgovarali na pitanja poljoprivrednih proizvođača.

Bila je ovo prilika da proizvođači saznaju više o ratarskim usevima, rezultatima postignutim sa najnovijim sortama hibrida ratarskih useva, vrstama đubriva, zaštitnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstvima i svemu aktuelnom u oblasti tehnologije ratarske proizvodnje.

Čulo se da je u opštini Alibunar na višem nivou intenzivirana voćarska proizvodnja, a u narednoj godini očekuje se i uvođenje nekih ratarskih useva i povrtarskih biljnih vrsta.

Bilo je reči i o aktuelnim merama u stočarstvu, a pomenuto je i šta sve poljoprivredni proizvođači treba da ispune da bi uspeli da registruju farmu i šta treba da urade da bi njihova farma uspešno funkcionisala.

Najveću pažnju prisutnih privukla je tema koja je obrađivala nacionalni program ruralnog razvoja jer se podudara sa republičkom strategijom razvoja poljoprivredne proizvodnje u naredne tri godine.

Čulo se i da će najviše sredstva država odobriti proizvođačima voća i povrća, stočarskih proizvoda i proizvođačima koji se bave primarnom proizvodnjom žitarica.

Po rečima moderatora predavanja mr Dragana Romića ovo je peta po redu tribina koju su stručnjaci pomenutog Instituta upriličili obuhvativši sve oblasti proizvodnje. Reč je o stručnim referatima koje su prošle godine prezentovani u četiri južnobanatske opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.