Stros Kan iduće godine pred sudom zbog podvođenja

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stros Kan iduće godine pred sudom zbog podvođenja

Suđenje bivšem izvršnom direktoru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiku Stros-Kanu, optuženom za umešanost u lanac prostitucije u Francuskoj, biće održano iduće godine, javio je AFP pozivajući se na neimenovani izvor upoznat sa tim slučajem.

Stros-Kan je optužen za "učešće u podvođenju" u takozvanoj "aferi Karlton", jednom u nizu mračnih slučajeva koji su izašli na videlo posle njegove ostavke sa funkcije izvršnog direktora MMF zbog afere sa navodnim seksualnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napadom na sobaricu jednog hotela u Njujorku.

Prema navedenom izvoru, koji je želeo da ostane anoniman, suđenje Stros-Kanu biće održano 2014, preneo je AFP.

Optužba se odnosi na tvrdnje da su poslovni lideri i političari učestvovali u organizovanju zabava sa prostitutkama u elitnim hotelima u Lilu, na severu Francuske, pri čemu su neke od tih zabava održavane u ekskluzivnom hotelu Karlton.

Stros-Kanovo ime se pojavilo kada je policija istraživala lanac prostitucije, čije su pripadnice dovođene iz bordela sa one strane francusko-belgijske granice da bi učestvovale u orgijama u elitnim hotelima u Lilu i Parizu.

Tužioci su u junu tražili da tužbe protiv Stros-Kana (64) budu odbačene zbog nedostatka dokaza. Prošle sedmice je, međutim, tužilašto u Lilu saopštilo da su istražne sudije naložile da se Stros-Kan i još 12 okrivljenih izvedu pred sud.

Optužba za "učešće u podvođenju u okviru grupe" povlači kaznu do 10 godina zatvora i novčanu kaznu od 1,5 miliona evra (dva miliona dolara).

Stros-Kan je priznao da je učestvovao u tim seks zabavama u Francuskoj i SAD, ali je rekao da nije znao da su neke od žena bile plaćene prostitutke.

On je do sunovrata zbog skandala bio viđen kao vodeći kandidat Socijalističke partije i glavni rival Nikoli Sarkoziju na predsedničkim izborima u Francuskoj.

Stros-Kan je, međutim, u današnjem intervjuu ruskim medijima rekao da je njegova politička karijera završena i da se sada bavi poslovima ekonomskog savetnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.