Streljan bivši funkcioner koji je primao mito

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2010, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Streljan bivši funkcioner koji je primao mito

PEKING -

Bivši kineski funkcioner za borbu protiv korupcije Zeng Džinćun steljan je danas, posle procesa u kome je osuđen na smrtnu kaznu zbog primanja mita.

Zeng je bio glavni inspektor za borbu protiv korupcije u gradu Čenžu, u centralnoj kineskoj provinciji Hunan i, prema presudi, okrivljen je za primanje 4,7 miliona dolara, koje je dobio da bi omogućio ugovore za firme koje se bave iskopavanjima.

Kako se navodi, on je punih 10 godina, do 2006, primao mito >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi omogućavao dobijanje ovih poslova, javila je agencija AP.

Današnja egzekucija je došlo samo dan nakon što su zvaničnici Komunističke partije u Pekingu obećali borbu protiv nepoštenog bogaćenja ljudi na vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.