Stravična nesreća u Makedoniji, 14 mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravična nesreća u Makedoniji, 14 mrtvih VIDEO

Skoplje -- Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba.

Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

"Traumatična noć, puna bola i tuge. Naša zemlja je u žalosti. Nemam reči kojima bih mogao da utešim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći", izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

U nesreći je povređeno oko 30 osoba.

Ministar zdravlja Venko Filipiče je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mesta, dok su ostali preminuli u bolnici.

Među povređenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Uzrok nesreće zasad nije poznat, a istraga je u toku.

U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživeli, među kojima je i vozač.

Televizija Telma prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da iseku deo autobusa da bi doprli do povređenih.

"Mnogo se osetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati", kazao je on.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teška nesreća na putu Skoplje-Tetovo, najmanje 13 mrtvih

Izvor: RTS, 13.Feb.2019

Najmanje 13 osoba je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Skoplje-Tetovo, kod mesta Karpalak, javili su makedonski mediji. . Autobus koji je putovao iz Skoplja u Tetovo oko 17 časova prešao je na drugu stranu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.