Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka slobode i pravde: Napad na aktiviste posledica govora mržnje režima

Stranka Slobode i pravde saopštila je danas da je sinoćnji napad na studente Marka Đelevića i Mihajla Nikolića, u Novom Sadu, posledica "govora mržnje koji u svojim svakodnevnim izjavama koriste predsednik države Aleksandar Vučić, njegovi saradnici i mediji koje uređuje".

To je, ocenila je SSP, uzrok i svih prethodnih napada kojima su "širom Srbije bili izloženi građanski aktivisti".

"Prema tvrdnjama napadnutih, napad su izveli pripadnici takozvane Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << desnice", navela je SSP.

Ta stranka očekuje urgentnu reakciju tužioca, identifikaciju i privođenje napadača, a građane i javnost upozorava da će ovako izgledati "desničarska parapolicija koju vlast pokušava da uvede na mala vrata kroz takozvane građanske patrole".

"Zato se moramo snažnije no ikada suprotstaviti ovom režimu i njegovim izvršiocima koji širom Srbije ostavljaju svoje tragove - krvave košulje pobunjenih građana", saopštila je SSP.

Združena akcija Krov nad glavom saopštila je da su dvojica njenih aktivista napadnuta i pretučena u petak ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu nakon protesta protiv seče drveća.

Njih dvojica su prethodno bila na protestu protiv seče drveća i za očuvanje parkića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.