Stradali radnik radio na crno! (FOTO)

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradali radnik radio "na crno"! (FOTO)

Inspekcija je na terenu utvrdila da je T.N. bio angažovan bez ugovora o radu ili drugog odgovarajućeg ugovora i da poslodavac, firma ''Anker bau " iz Boljevca, nije podnela prijavu za obavezno socijalno osiguranje.

Jedan radnik je poginuo, nakon što se jutros srušio zid zgrade na gradilištu kod nekadašnje američke ambasade, u bloku između ulica Kneza Miloša i Sarajevske. Telo stradalog radnika izvučeno je četiri sata nakon tragedije.

U toku je inspekcijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nadzor povodom smrtne povrede radnika T.N. (58) na gradilištu u Beogradu, a inspektori rada preduzeće sve odgovarajuće mere iz njihove nadležnosti, navedeno je u saopštenju koje je Ministarstvo za rad dostavilo medijima.

Nakon što je konstatovala da je radnik na gradilištu stambeno-poslovnog objekta između ulica Kneza Miloša, Vojvode Milenka i Sarajevske smrtno staradao pošto se na njega obrušio zid i zatrpao ga, inspekcija je na terenu utvrdila da je T.N. bio angažovan bez ugovora o radu ili drugog odgovarajućeg ugovora i da poslodavac, firma ''Anker bau " iz Boljevca, nije podnela prijavu za obavezno socijalno osiguranje.

Delatnost te firme je čišćenje zgrada i opreme, a nju je izvođač radova "Energo group" angažovao kao podizvođača.

Nakon rušenja zgrade koja je ranije bila na toj lokaciji, godinu dana nisu izvođeni radovi, a inspekciji rada je 14. avgusta 2018. KMG Development doo dostavila prijavu o početku radova. To isto je 24. avgusta učinila i Cantire group doo, a u saopštenju Ministarstva navodi se da je investitor dužan da podnese nadležnoj inspekciji rada prijavu početka građevinskih radova najkasnije 15 dana pre otpočinjanja.

Pao zid u Kneza Miloša, izvučeno telo radnika!

Istovremeno, poslodavac koji izvodi radove, dužan je da izvesti nadležnu inspekciju rada o početku svog rada na gradilištu, najkasnije 8 dana pre početka njihovog izvođenja.



Izvor: MONDO/Lana Stošić

Inspektorat rada stupio je u kontakt sa Građevinskom inspekcijom Grada Beograda kako bi dobili informacije o izdavanju građevinske dozvole odnosno informaciju o kontrolama izvođenja radova.

Radnici opet zatrpani zemljom

U saopštenju za medije Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja apeluje na građane da prijave rad na crno i sve nepravilnosti iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu kako bi svi zaposleni i poslodavac bili maksimalno zaštićenil.

Ministarstvo podseća da je pokrenulo projekat "Reci NE radu na crno" i otvorilo besplatnu telefonsku liniju 0800 300 307 putem koje se mogu prijaviti osim rada na crno i ostale nepravilnosti iz oblasti rada i bezbednosti i zdravlja na radu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnik stradao na gradilištu u Kneza Miloša radio na crno

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018

Inspekcija rada je utvrdila da radnik T.N. koji je jutros stradao na gradilištu stambeno-poslovnog objekta u Beogradu nije ima ugovor o radu niti prijavu na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Navedeno je da je inspekcija,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.