Stotine radnika zaraženo, traže naknadu štete

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 23:31

Stotine radnika zaraženo, traže naknadu štete

Stotine zdravstvenih radnika u državi Vašington razbolelo se od koronavirusa na poslu i sada traže naknadu štete.

Novi podaci pružaju uvid u to kako je koronavirus uticao na zdravstvenu zajednicu, ali ne i koliko je lekara i medicinskih sestara pozitivno na kovid 19.

Taj broj se ne zna, jer zdravstveni zvaničnici nisu uspeli da prikupe podatke i nisu napravili nikakva poboljšanja od kada je AP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi put pisala o tom problemu u aprilu, navodi agencija.

"Naši podaci o zanimanjima nisu potpuni, pa ne iznosimo informacije jer ne bi bile pouzdane", rekla je Eni Džoson, portparolka Informativnog centra vašingtonskog odeljenja za zdravstvo.

Stručnjaci navode da su informacije i tome kako virus pogađa one koji su na "prvoj liniji" zdravstvenog sistema od ključnog značaja za rukovođenje krizom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U SAD stotine zdravstvenih radnika ZARAŽENO NA POSLU

Izvor: Blic, 05.Maj.2020, 00:22

Stotine zdravstvenih radnika u državi Vašington razbolelo se od korona virusa na poslu i sada tražže naknadu šštete.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.