Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Postupci vlasti na granici dobrog ukusa

Politički analitičar Boban Stojanović ocenio je za list Danas da su neke od sadašnjih aktivnosti vlasti banalne i besmislene, čak i na granici dobrog ukusa.

"Poslednje aktivnosti, krivična prijava protiv braće Vučić je verovatno i korak dalje u ponižavanju institucija pravosuđa, a videćemo šta je motiv svega toga. S obzirom na broj afera koje gotovo svakodnevno isplivavaju protiv vlasti, deluje da oni sada maksimalno žele da skrenu pažnju i da fabrikuju događaje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako bi se javnost usmerila na njih", kaže Stojanović.

Danas piše da protesti ovdašnje vlasti protiv opozicije sa gotovo istim parolama, optužbama i retorikom, potom pokretanje ili fabrikovanje afera u vezi sa temama koje je upravo opozicija otkrila u vezi sa vlašću, kao i podnošenje krivičnih prijava za to, svakako da predstavljaju jedinstven slučaj u političkoj i društvenoj praksi u svetu.

Vrhunac predstavlja podnošenje krivične prijave naprednjaka protiv svog lidera, Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja u slučaju proizvodnje marihuane na imanju Jovanica, kao i pojavljivanje u javnosti Biljane Popović Ivković, državne sekretarke u MUP-u, koja pokazuje fotografije na kojima su lideri opozicije sa uhapšenim narko dilerima, i, pritom, neumoljivo podseća na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, koja već dva meseca jednom nedeljno novinarima pokazuje podatke i navode o umešanosti vrha vlasti u spornu trgovinu oružjem.

"Nisam siguran šta se krije iza svega, osim pokušaja da relativizuju aktivnosti opozicije. Neke od tih aktivnosti su toliko banalne i besmislene, da su na granici dobrog ukusa. Protesti protiv opozicije su toliko besmisleni, a sa sve preuzimanjem koncepta, narativa, pa čak i izgleda protesta Jedan od Pet miliona", zaključuje za Danas Boban Stojanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.