Sto hiljada delfina u vodama pored San Dijega

Izvor: Mondo, 18.Feb.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto hiljada delfina u vodama pored San Dijega

Zaista neobičan prizor u vodama blizu San Dijega!

Guliver/Getty images

Kapten broda "Hornblower Cruises" Džo Dutra rekao je da je video na hiljade delfina kako plivaju pored njegovog broda.

"Nikad nisam video ništa slično. Skoro sat vremena su plivali oko nas", rekao je uzbuđeno Dutra.

Gosti na brodu su vrištali kada su ugledali prizor ispred sebe. Dutra koji plovi decenijama ovim vodama, kaže da je pravi srećnik, jer je uživao u ovakvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fenomenu.

"Pretpostavljam da ih je bilo oko 100.000 koji su plivali tuda. Dolazili su iz različitih pravaca. Video sam svašta na svojim putovanjima, ali ovako nešto nikada", prepričavao je Dutra.

Zoolog Sara Vilkin, objasnila je da razlog ove pojave verovatno velika količina hrane u ovoj oblasti.

"U ovim vodama ima mnogo sardine, haringi i lignji. Tolika količina hrane ih jako privlači, pa je zato toliki broj njih završio na istom mestu", objasnila je Sara.

Uobičajno je da delfini plivaju u grupama od po 200 ili više njih, jer su druželjubive životinje.

Pogledajte video.



(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neviđeni prizor: 100.000 delfina duž obale San Dijega

Izvor: Politika, 18.Feb.2013

SAN DIJEGO – Ogromno jato delfina, oko 100.000 prema procenama stručnjaka, primećeno je ovog vikenda duž kalifornijske obale...Ovaj nesvakidašnji prizor iznenadio je mnoge, pišu američki mediji...„Dolazili su iz svih pravaca, bilo ih je posvuda”, kazao je Džo Dutra, kapetan broda koji redovno...

Nastavak na Politika...

Najezda delfina kod San Dijega (VIDEO)

Izvor: B92, 18.Feb.2013

Turisti koji su bili na krstrerenju brodom u blizini San Dijega prisustvovali su neverovatnom prizoru: Hiljade delfina je skoro sat vremena plivalo u jatu dugačkom više od 15 kilometara...Kapetan broda Džoe Dutra sa kruzera kaže da nije neuobičajeno da delfini plivaju uz brod, ali da je ovo što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.