Stiže školska godina, gde kupiti udžbenike?

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže školska godina, gde kupiti udžbenike?

Još nedelju dana ostalo je do početka školske godine, a sa njom stiže i noćna mora svih roditelja, kupovina udžbenika.

Iako je najavljeno da počinje danas, bazar polovnih udžbenika ipak počinje u nedelju, ali ono što je sasvim sigurno, cena udžbednika će biti i do 50 odsto niža u odnosu na cene u knjižarama.

“Od nedelje ćemo biti tu, od ranih jutarnjih časova pa do 3. oktobra, kako je i planirano. Osnovna ideja i smisao ovoga što radimo je da olakšamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roditeljima i deci da dođu do udžbenika koji nisu uopšte toliko jeftini. Sve je više izdavača i sve je komplikovanije naći sve na jednom mestu, a u krajnjem slučaju, finansijska situacija ne dozvoljava više ljudima da daju po 17.000 ili 18.000 dinara za komplete“, kaže Aleksandar Uteža iz Udruženja “Polovni udžbenici“.

Roditelji koji su došli u subotu na bazar, tradicionalno su produžili u Kosovsku ulicu. A u Kosovskoj, tradicionalno i gužva što kod uličnih prodavaca, što u knjžzarama.

Za mnoge roditelje, kupovna polovnih udžbenika i cena niža i 50 odsto, veliki je spas za kućni budžet.

Ipak, nadležni najavljuju pojačanu kontrolu Komunalne policije kada su u pitanju ulični prodavnci u Kosovskoj.

Udžbenici za osnovnu školu kod uličnih prodavaca u Kosovskoj koštaju od 200 do 400 dinara, dok knjige za srednju školu koštaju od 300 do 500 dinara. Sa druge strane, novi udžbenici koštaju od 300 do 500 dinara za osnovnu školu i čak do 750 dinara za srednje škole.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.