Stiže Kraljica Elizabeta: Lovci F-35 spremni

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 21:25

Stiže "Kraljica Elizabeta": Lovci F-35 spremni

Britanski nosač aviona HMS "Kraljica Elizabeta" će ove godine uploviti u Sredozemno more kako bi demonstrirao vojnu moć Britanije protiv Rusije, piše Tajms.

Prema pisanju lista, nosač aviona će predvoditi udarnu grupu u Sredozemnom moru po četvrti put u poslednje četiri godine.

Istovremeno, razmeštanje ovog nosača aviona na moru može omogućiti lovcima F-35 da polete sa njih i prelete Crno more.

Taj list podseća da je nosač aviona HMS "Kraljica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Elizabeta" trebalo da bude raspoređen u Mediteranu sa drugim nosačem aviona iste klase, HMS "Princ od Velsa", ali je poslednji još u remontu.

Prema rečima predstavnika Kraljevske mornarice Velike Britanije, popravka broda HMS "Princ od Velsa" trebalo bi da bude završena do proleća.

Početkom septembra, nosač se pokvario ubrzo nakon što je napustio britansku obalu i bio je primoran da se vrati u pomorsku bazu Portsmut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.