Stiven Li se žalio na 12-godišnju suspenziju

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Li se žalio na 12-godišnju suspenziju

Engleski igrač snukera Stiven Li je podneo danas žalbu na 12-godišnju suspenziju i novčanu kaznu zbog nameštanja mečeva, preneli su britanski mediji.

 

Čelnici svetskog snukera su saopštili da su primili žalbu Lijevih advokata.

 

Tridesetosmogodišnji Li je suspendovan do 12. oktobra 2024. godine i kažnjen je sa 40.000 funti pošto je proglašen krivim za nameštanje sedam mečeva.

 

Nezavisni sud u Bristolu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ranije proglasio Lija krivim za nameštanje, a bivši peti snukeraš sveta je negirao optužbe. Sud je utvrdio da je Li namerno izgubio mečeve protiv Kena Doertija i Marka Fua 2008. godine na Kupu Malte.

 

Takođe, prema navodima suda, Li je namerno izgubio prvi frejm u mečevima protiv Stivena Hendrija i Marka Kinga na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije 2008. godine, kao i mečeve, i to po unapred određenom rezultatu, protiv Nila Robertsona na Malta kupu 2008. i Marka Selbija na Otvorenom prvenstvu Kine, godinu dana kasnije. Sud je utvrdio i da je Li namestio meč protiv Rajana Deja, u kojem je u prvom kolu Svetskog prvenstva 2009. godine izgubio sa 10:4. 

 

Termin saslušanja povodom žalbe Lija biće naknadno određen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.