Stišala se vatra na Kanarskim ostrvima

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stišala se vatra na Kanarskim ostrvima

Madrid -- Vetar se u utorak stišao na Kanarskim ostrvima omogućivši vatrogascima da napreduju u gašenju najvećih požara u Španiji ove godine.

Vatrogasci se nadaju da bi se vatra mogla obuzdati za dva dana i da će evakuisani stanovnici uskoro moći da se vrate kućama. Predsednik Kanarskih ostrva Anhel Tores rekao je da je 16 letelica za gašenje požara imalo bolje uslove za poletanje usled "mnogo povoljnijih" vremenskih uslova nego prethodnog dana, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na zapadnim padinama Gran Kanarije, ostrva kraj severozapadne Afrike, izgorelo je više od 12.000 hektara. Nema informacija o povređenima.

Tores je dodao da se nada da bi neki od oko 10.000, uglavnom lokalaca, evakuisanih iz tog područja, mogli da počnu da se vraćaju kući u toku dana, dok se očekuje da se ponovo otvore putevi zatvoreni zbog požara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smiruju se požari na Kanarskim ostrvima, izgorelo 12.000 hektara

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019

Vetar se danas stišao na Kanarskim ostrvima omogućivši vatrogascima da napreduju u gašenju najvećih požara u Španiji ove godine, uz nadu da bi se vatra mogla obuzdati za dva dana i da će evakuisani stanovnici uskoro moći da se vrate kućama Vetar se danas stišao na Kanarskim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.