Stigao zahtev Haga o puštanju Šešelja

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao zahtev Haga o puštanju Šešelja

Ministarstvo pravde Srbije danas je zvanično primilo nalog sudskog veća Haškog tribunala, kojim je od Srbije zatražena garancija za privremeno puštanje na slobodu optuženog lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Hag traži od Vlade Srbije da se izjasni o lideru Srpske radikalne stranke: Vojislav Šešelj
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
 

U Ministarstvu pravde rečeno je da je zahtev Tribunala stigao tokom današnjeg dana, prenose beogradski mediji.

 

Sudsko veće Haškog tribunala zatražilo je u utorak da se Vlada Srbije izjasni da li bi dala garancije za eventualno puštanje Šešelja na privremenu slobodu.

 

Sudije traže da Vlada Srbije u roku od sedam dana odgovori na pitanja da li je spremna da osigura kućni pritvor za Šešelja i da li je spremna da ga uhapsi ukoliko prekrši uslove privremenog puštanja na slobodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BG stigao zahtev Haga za Šešelja

Izvor: B92, 25.Jun.2014

Beograd -- U Ministarstvo pravde stigao zahtev Haškog tribunala da se Vlada Srbije izjasni o garancijama za puštanje lidera SRS Vojislava Šešelja na privremenu slobodu...Sudsko veće Haškog tribunala juče je zatražilo da se Vlada Srbije izjasni da li bi dala garancije za eventualno puštanje Vojislava...

Nastavak na B92...

Ne postoji vremenski rok za Šešelja

Izvor: B92, 25.Jun.2014

Hag -- Sudsko veće Haškog tribunala nema vremensko ograničenje za donošenje odluke o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja, kažu u tom sudu...Portparolka Haškog tribunala Magdalena Spalinska izjavila je na redovnoj konferenciji za novinare da je sudsko veće juče zatražilo od Vlade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.