Stigao niz uslova za sahranu Navaljnog

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 13:09

Stigao "niz uslova" za sahranu Navaljnog

Direktor Fondacije za borbu protiv korupcije Ivan Ždanov izjavio je da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog Navaljnog.

Prema njegovim rečima, među tim uslovima su da sahrana mora da se održi "među porodicom" i da se ne najavljuje, prenosi Si-En-En.

Pored toga, telo treba da bude prevezeno specijalnim avionom u Moskvu, a porodica bi morala da bude u pratnji zaposlenog u Istražnom komitetu sve vreme pre sahrane.

Ždanov je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da ruske vlasti zahtevaju da se telo Navaljnog čuva ili u Moskovskoj ili u Vladimirskoj oblasti pre sahrane jer se "komitet plaši da će mrtvačnica biti napadnuta".

"Tek kada ti uslovi budu ispunjeni, porodica će dobiti smrtovnicu", naveo je Ždanov.

Majka Navaljnog Ljudmila objavila je juče video-snimak na kojem je rekla da joj ruske vlasti prete da će "nešto uraditi" sa telom njenog sina, ukoliko ne bude pristala na tajnu sahranu.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ždanov: Ruske vlasti postavile niz uslova za sahranu Navaljnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2024

Direktor Fondacije za borbu protiv korupcije, koju je osnovao Aleksej Navaljni, Ivan Ždanov izjavio je danas da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog opozicionog lidera koji je preminuo 16. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.