Stefanović zabranio mladima vožnju posle 23 sata!

Izvor: Mondo, 07.Dec.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović zabranio mladima vožnju posle 23 sata!

Ministar policije Nebojša Stefanović odlučio je da mladi vozači više neće moći da budu za volanom od 23 sata do šest ujutru.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako prenosi "Blic", ova zabrana će se naći kao novina u izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Na osnovu statistike, uočeno je da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju mladi dešava u periodu od pet do šest sati ujutru, zbog čega je ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << doneo ovakvu odluku.

Stefanović je i ranije navodio da je osim kontrola saobraćajne policije potrebno pooštriti i zakonske mere kako bi se sačuvali mladi životi.

Ministarka Zorana Mihajlović predložila je ranije Radnoj grupi da se osobama do 21 godine starosti zabrani upravljanje vozilom snage veće od 1.400 kubika, vožnja između 23 i šest sati ujutro, da za ove osobe važi nulta tolerancija na alkohol i da se udvostruče kazne ukoliko se u kolima nalaze i maloletna deca.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.