Stefanović obišao posadu pontonskog mosta ka Lidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 15:07

Stefanović obišao posadu pontonskog mosta ka Lidu

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike pontonirskih jedinica koji su postavili pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva i tako građanima omogućili nesmetan pristup dunavskoj plaži Lido.

Ministar je pohvalio rad i angažovanje pontoniraca iz sastava Rečne flotile i apelovao na građane da vode računa o bezbednosti prilikom korišćenja mosta, kao i prilikom ulaska u vodu.

"Danas smo ovde mogli da vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobar rad našeg pontonirskog bataljona i drugih ljudi iz Rečne flotile i želim da im se zahvalim što i ove godine veoma uspešno izvršavaju sve zadatke. Uspostavili su most koji je spojio zemunsku obalu i Lido i time i ove godine omogućili velikom broju naših sugrađana da bezbedno stignu na svoje odredište i da uživaju na Lidu", rekao je Stefanović.

On je zamolio sve građane koji koriste most da se pridržavaju instrukcija i mera bezbednosti i da vode računa kada ulaze u vodu, a pogotovo ukoliko na plažu dolaze sa decom.

"Hoću da se zahvalim našim sjajnim momcima i devojkama iz Rečne flotile i zato što ovo nije jedina stvar koju čine. Oni su tokom cele godine na rekama, pružaju asistenciju i pomoć i lokalnim samoupravama i građanima gde god je to potrebno. I želim da ukažem na to koliko su zaista doprineli da bezbednost na rekama bude veća", rekao je Stefanović.

Ministar odbrane je poželeo pontonircima da i ovo leto prođe dobro, bezbedno i sigurno i da nemaju većih izazova.

"Imao sam prilike i ovde u logorskom prostoru i na prikazima koje smo videli da se uverim u to koliko su uvežbani, visoko obučeni i koliko dobro održavaju svu opremu i tehniku kojom raspolažu. Naravno, trudićemo se u narednom periodu da investiramo i dodatna sredstva da pomognemo da njihov rad bude lakši", rekao je ministar.

U obilasku posade pontonskog mosta uz ministra Stefanovića bio je komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković, a pripadnici pontonirskog bataljona upoznali su ministra sa svojim ulogama i zadacima.

Posle obilaska logorskog prostora, u kome tokom leta borave pontonirci, ministru Stefanoviću prikazano je spasavanje lica prilikom pada u vodu i rad posade na sprečavanju udara plovnog objekta u most.

Pontonski most ka Lidu je nosivosti 20 tona, dužine 362 metra i moći će da ga koriste pešaci i laka vozila, a biće i ove godine u funkciji do kraja letnje sezone, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.