Stefanović nije želeo politizaciju sastanka

Izvor: RTS, 15.Jul.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stefanović nije želeo politizaciju sastanka"

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napustio je konsultacije sa predstavnicima civilnog društva povodom poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja, jer nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka, saopštio je MUP.
"Nažalost, uprkos spremnosti najvećeg broja učesnika ovog sastanka da se otvoreno razgovara o problemu porodičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nasilja, poslanica pokreta Dosta je bilo Tatjana Macura iskoristila je ovaj susret za sticanje jeftinih političkih poena iznoseći neistine, između ostalog i lažnu tvrdnju da je ministar Stefanović promovisao auto-školu ubice i nasilnika, iako je MUP u više navrata to demantovao, jer je vlasnica od samog osnivanja bila njegova supruga, koja je upravo žrtva porodičnog nasilja", piše u saopštenju MUP-a.
Stefanović je, kako se ukazuje, sa zadovoljstvom prihvatio poziv Ženske platforme za razvoj Srbije i organizacije "UN women" " na hitne konsultacije predstavnika državnih institucija i civilnog društva, povodom poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja.
"Shvatajući važnost ovog problema ministar je otvoreno razgovarao sa predstavnicima nevladinog sektora, kako bi zajedno pronašli rešenja koja mogu dovesti do smanjenja broja žrtava porodičnog nasilja", navedeno je.
Zbog nastupa poslanice Tatjane Macure otvoreno je negodovala i većina učesnica ovih konsultacija, jer su smatrale da za takve razgovore nije ni vreme ni mesto, piše u saopštenju.
"Ministar Stefanović nije želeo da učestvuje u debati baziranoj na iznošenju neistina, već da vodi konstruktivan dijalog sa predstavnicima civilnog društva i državnih institucija, kako bi se pronašla adekvatna rešenja za problem porodičnog nasilja. Upravo zato je odlučio da napusti skup, jer nikako nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka", napominje se u saopštenju.
Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da ostaje potpuno posvećeno oštroj borbi protiv nasilnika i zaštiti žrtava porodičnog nasilja i spremno je da razgovara sa svima u cilju rešavanja ovog velikog društvenog problema.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović napustio konsultacije o porodičnom nasilju

Izvor: B92, 16.Jul.2017, 08:35

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napustio je konsultacije sa predstavnicima NVO povodom poslednjih slučajeva porodičnog nasilja...Kako se navodi, "nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka"...U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova ističe se da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.