Stefanović na proslavi obeležavanja Dana policije RS

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović na proslavi obeležavanja Dana policije RS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Banjaluci da će saradnja sa policijom Republike Srpske u narednom periodu biti dodatno unapređena u cilju efikasne borbe protiv kriminala, korupcije i terorizma.

Stefanović, koji je prisustvovao ceremoniji obeležavanja Dana policije Republike Srpske, rekao je da Srbija i RS veoma blisko sarađuju u mnogim oblastima i da u toj saradnji posebno do izražaja dolazi saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Ministar je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, rekao da je s ministrom policije RS Draganom Lukačem razgovarao o unapređenju saradnje u borbi protiv korupcije, kriminala, što je jedna od osnovnih funkcija policije.

Prema njegovim rečima, tema razgovora bili su i izazovu terorizma koji, kako je objasnio, nažalost postaju prisutni i na našim prostorima.

"Ne treba da čekamo da se neki incident dogodi, već policija mora da bude spremna da reaguje brzo i efikasno, što su danas i pokazali pripadnici Specijalne jedinice policije na vežbi", istakao je Stefanović.

On je poručio da će ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i RS u narednom periodu pokazati privrženost postojećoj dobroj saradnji i da će je dodatno unaprediti "razmenom informacija, što je ključno za bolje i čvršće kontakte između dva ministarstva".

Stefanović i direktor srpske policije Milorad Veljović položili su venac na spomen ploču stradalim pripadnicima MUP-a RS, prisustvovali pokaznoj vežbi Specijalne jedinice policije i ceremoniji dodele priznanja pripadnicima MUP-a Republike Srpske za predan rad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.