Stefanović i ambasador Meksika razgovarali o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 13:28

Stefanović i ambasador Meksika razgovarali o saradnji

Saradnja u oblasti odbrane između Meksika i Srbije bila je tema današnjih razgovora ministra odbrane Nebojše Stefanovića i novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Meksičkih Država u Beogradu Karlosa Feliksa.

Stefanović je izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da sa ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država razgovara o pitanjima od strateškog značaja u oblasti odbrane, ali i u okviru unapređenja ukupnih odnosa dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se ove godine obeležava 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Meksika i Srbije.

Stefanović je zahvalio na principijelnoj podršci Meksika u odbrani međunarodnog prava i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova.

On je istakao da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem da zadrži status vojno neutralne države.

Naveo je da je važno i od obostrane koristi da se uspostavi saradnja u oblasti odbrane, uključujući i polje namenskih industrija dve zemlje.

U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Stefanović je izjavio saučešće povodom tragične pogibije civila u jučerašnjoj nesreći u Meksiko Sitiju.

Ambasador Feliks zahvalio je na prijemu, izrazivši nadu da će Republika Srbija i Sjedinjene Meksičke Države uspostaviti saradnju u oblasti odbrane u narednom periodu i podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.