Stefanović i Ostojić dogovorili tranzit izbeglica

Izvor: Studio B, 23.Okt.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Ostojić dogovorili tranzit izbeglica

Prvi put od izbijanja izbegličke krize u Bajakovu, na srpsko-hrvatskoj granici, razgovarali su danas ministri unutrašnjih poslova dve zemlje Nebojša Stefanović i Ranko Ostojić i dogovorili da će ubuduće hrvatski voz dolaziti u Šid po izbeglice koje će, za

"Važno nam je da se dogovorimo o brzom tranzitu, uz poštovanje procedura i pravila, ali i da oni ne gube vreme, da bude pristojno, toplo, da ljudi imaju normalan i humani pristup. Potrebno je, međutim, dogovoriti strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pristup. Mi nismo krivi za ovo što se događa, a nismo ni ekonomski dovoljno jaki, ni Hrvatska ni Srbija, niti možemo da primamo 50.000 ljudi", rekao je Stefanović novinarima nakon razgovora.

Stefanović je naveo da su dogovoreni neki konkretni koraci.

"Migranti dođu i prođu, komšije ostaju", reka je i dodao da dve zemlje treba da imaju dobre odnose, te da ne moraju uvek da slaž, ali moramo da gradimo bezbednost i sigurnost za naše građane, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

SASTANAK U BAJAKOVU: Stefanović i Ostojić dogovorili voz za izbeglice od Šida do Slavonskog Broda

Izvor: Kurir, 23.Okt.2015

Stefanović je izjavio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa svim komšijama i najavio da će sa ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske razgovarati o tome šta je moguće da policija učini da tranzitni pravci budu olakšani...BAJAKOVO - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske Nebojša...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.