Stefanović dao izjavu u vezi krivične prijave

Izvor: Studio B, 11.Jan.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović dao izjavu u vezi krivične prijave

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je nadležnim organima dao izjavu povodom krivične prijave koja je protiv njega podignuta zbog navodnog policijskog praćenja novinarke jednog lista.

Stefanović je ocenio  da se sve u vezi tog slučaja odvija kako je najavio pre nekoliko dana.

"To pokazuje da sam bio u potpunosti u pravu. U medjuvremenu, odazvao sam se pozivu nadležnih državnih organa i dao izjavu vezanu za predmet krivične prijave koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mi se stavlja na teret. Tu istragu ne vodi MUP već drugi državni organi u saradnji sa tužilaštvom, ali očekujem da će se nadležno tužilaštvo oglasiti i saopštiti rezultate istrage", kazao je Stefanović.

Ministar je dodao da je spreman da snosi sve posledice ukoliko se utvrdi da je učinio bilo šta mimo zakona ali i da očekuje da će   posledice snositi oni koji su ga prijavili, ukoliko se utvrdi da su njihove krivične prijave lažne i netačne.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je ranije danas da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku.

Stefanović je u petak, gostujući na Radio televiziji Srbije izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju jedne novinarke koja je, kako je naveo, radila još u vreme Slobodana Miloševića.

"Predsednik jednog novinarskog udruženja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i to kaže kao jednu skandaloznu stvar", naveo je Stefanović i dodao da ne postoje indicije, niti dokazi da se tako nešto dogodilo, ali da će institucije, pre svega tužilaštvo raditi svoj posao i u ovom slučaju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.