Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2017, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Strane službe pojačale delovanje ka Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su "strane službe" pojačale delovanja usmerena ka Srbiji, kao i da postoje informacije da će te aktivnosti biti intenzivnije.

"Na delu je pokušaj da se utiče na interese Srbije i da se smanji njen uticaj, posebno u zemljama u regionu u kojima žive naši sunarodnici", rekao je Stefanović za "Večernje novosti" od srede.

Stefanović je, posle prve sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti koju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je vodio kao sekretar Saveta za nacionalu bezbednost, kazao da predsednik Republike i Vlada Srbije vode politiku nezavisne i samostalne Srbije što "smeta mnogima".

"Nijedna velika sile ne želi da budet mimo njihovog uticaja, čak i zemlje u okruženju žele da imaju uticaj na proces u Srbiji, na našu ekonomiju, bezbednost. To je njihova legitimna želja. Naše je, s druge strane, da ih u tome sprečimo, i to i činimo", rekao je Stefanović.

Upitan kada i kako će Vlada rešiti status Rusko-srpskog centra u Nišu, Stefanović je kazao da je to složeno pitanje i da će ga Vlada rešavati u narednom periodu uzimajući u obzir sve relevantne informacije, moguće reakcije i procene šta donosi najmanju štetu zemlji.

Na pitanje za šta će se založiti u subotu, kada Srpska napredna stranka, čiji je visoki funkcioner, bude odlučivala o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora sa beogradskim, Stefanović je kazao da će izneti argumente "za" i "protiv".

"Treba uzeti u obzir mnogo faktora, stabilnost Srbije, dešavanja u regionu, sve ono što je u najboljem interesu građana. Nikada nisam voleo bežanje od izbora", rekao je Stefanović i dodao da će SNS izaći sa timom ljudi za Beograd.

Govoreći o istrazi o oružju pronđenom u oktobru 2016. godine nedaleko od porodične kuće ; predsednika, tada premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, Stefanović je kazao da je to veoma komplikovana istraga.

"To je veoma komplikovana istraga zato što se u tom okruženju našao veliki broj osoba koje propadaju određenim kriminalnim strukturama", rekao je Stefanović i dodao da se ozbiljan operativni rad nastavlja i da očekuje da se u jednom trenutku otkrije istina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Strane službe intenziviraju delovanje ka Srbiji

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2017

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su "strane službe" pojačale delovanja usmerena ka Srbiji, kao i da postoje informacije da će te aktivnosti biti intenzivnije..."Na delu je pokušaj da se utiče na interese Srbije i da se smanji njen uticaj, posebno u zemljama u regionu...

Nastavak na N1 televizija...

Stefanović: Strane službe su pojačale aktivnosti u Srbiji

Izvor: Blic, 15.Nov.2017

Strane službe pojačale su delovanja usmerena ka Srbiji i imamo informacije da će te aktivnosti biti još intenzivnije, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da je na delu pokušaj da se utiče na interese Srbije i smanji njen uticaj, posebno u zemljama u regionu gde žive...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.