Stefanović: Spremni za kriminalce

Izvor: B92, 22.Maj.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Spremni za kriminalce

Beograd -- Nebojša Stefanović izjavio da se "grdno varaju" svi koji misle da policija neće adekvatno odgovoriti na bilo koji vid kriminala u bilo kojem delu države.

"Policijske uprave su apsolutno spremne u svim gradovima i opštinama i za narkodilere, kriminalce, provalnike, za razbojnike, za sve koji na bilo koji način krše zakon. Nikome nećemo progledati kroz prste. Zapravo, imaće snažan odgovor policije", rekao je ministar unutrašnjih poslova u intervjuu za Nedeljnik. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Stefanović je svima sugerisao da se okanu kriminala, a naročito u trenutku kada je prioritet da se pomogne ljudima koji su ostali bez domova.

Ministar je ocenio da je poražavajuća "ljudska drskost" onih koji su se usudili da kradu u gradu koji je uništen i čiji su stanovnici evakuisani.

"Policija apsolutno neće imati milosti prema lopovima. Postupaćemo u skladu sa zakonom i svaka kradja biće kvalifikovana kao teško krivično delo zbog posebnih okolnosti", rekao je Stefanović.

On je dodao da se menjaju stereotipi koji u društvu vladaju o policiji.

"Naravno da postoji i korupcija unutar policije. Naravno da postoje pojedinci koji bacaju ljagu na ovu tešku i časnu profesiju. Ima i onih koji su nas u prethodnom periodu u negativnom kontekstu zadužili kod naroda. Nažalost, kroz njihove poteze gradjani gledaju na celu policiju. Ali oni su manjina", rekao je Stefanović.

Ministar policije je, medjutim, ocenio da je više od 95 odsto pripadnika policije čestito, iskreno i vredno i da su oni u policiju došli da bi radili za državu, a ne da bi se uniformom zaštitili od odgovornosti za krivična dela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Odgovorićemo na sve vrste kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2014

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se grdno varaju svi koji misle da policija neće adekvatno odgovoriti na bilo koji vid kriminala u bilo kojem delu države zbog toga što su pripadnici MUP-a pojačano angažovani na pomoći ugroženim područjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.