Stefanović: Spremni i za izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2012, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Spremni i za izbore

BEOGRAD -

Ukoliko ne možemo da sprovodimo borbu protiv korupcije i kriminala, kao i druge reforme koje će omogućiti bolji život za naše građane, spremni smo da idemo na nove izbore, izjavio je predsednik Narodne skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.

Stefanović je za "Danas" istakao da za sada postoji volja čitave vlade da se ti planovi sprovode odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na pitanje da li se SNS sprema za izbore, jer nije zadovoljna saradnjom sa SPS i premijerom Ivicom Dacicćem.

Upitan može li sujeta premijera i prvog potpredsednika da bude okidač za lomove u vladajućoj koaliciji Stefanović kaže - "Aleksandar Vučić ne bi nikada dozvolio da njegova sujeta bude ispred interesa građana. Dok ova koalicija radi u korist Srbije, ne morate da brinete za njen opstanak".

Programsko opredeljenje

On je rekao da je borba protiv korupcije "programsko opredeljenje SNS" i dodao da "zarad partijske kalkulacije nikada nećemo biti spremni da odustanemo od ovog principa".

Na pitanje da li je Vučić tražio i njegovu podršku za eventualno hapšenje nekog člana Vlade, Stefanović je rekao da će Vučić uvek imati njegovu podršku u borbi protiv korupcije, ne želeći da, kako je rekao, komentarise spekulacije, koje su se pojavile u javnosti da bi to mogao da bude ministar Milutin Mrkonjić.

Predsednik Skupštine je negirao navode opozicije da je tokom rasprave o ukidanju imuniteta Oliveru Duliću pokazao pristrasnost, kao i da napadima na bivše ministre vlast nastoji da u drugi plan stavi poskupljenja i težak život građana.

"Naša poruka je jasna - svako ko se usudio da stavi ruku u državnu kasu, moraće da odgovara", rekao je Stefanović.

Priznanje ne dolazi u obzir

O pitanju Kosova Stefanović je rekao da očekuje da će uskoro biti spremna najavljivana državna platforma, koju će on odmah potom uvrstiti u dnevni red parlamenta.

"Želimo konsenzus svih političkih činilaca, posebno u Narodnoj skupštini. KiM je nacionalno pitanje i njemu ozbiljno treba i pristupiti, državotvorno, a ne politikantski. Želimo pregovore, ali hoćemo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Dijalog će se voditi na najvišem političkom nivou", rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao da su naš evropski put i opredeljenost jasni, ali da je jasno i da priznanje KiM ne dolazi u obzir.

"Spremni smo da ispunimo sve uslove na našem putu ka EU, kao što su to učinile i druge zemlje u procesu evropskih integracija. Želimo datum početka pregovora o članstvu u EU brzo, a da li će se to desiti u decembru ili na proleće videćemo. U međuvremenu, moramo da radimo, smanjimo troškove države, budemo odlučni u borbi protiv korupcije, oporavimo privredu i stvorimo povoljan ambijent za investicije", dodao je on.

Promene u Beogradu?

Potpredsednik SNS je, takođe, izjavio da u SNS nisu zadovoljni kako sve funkcioniše u Beogradu i da će uskoro u stranci i sa građanima razgovarati na tu temu.

Stefanović je kazao i da oni neće odustati "dok državni organi ne ispitaju ko su vlasnici medija i to kažu građanima Srbije. Nas zanima ko upravlja medijima u Srbiji i očekujem brz odgovor".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: SNS spremna zbog borbe protiv korupcije i na nove izbore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2012

Ukoliko ne možemo da sprovodimo borbu protiv korupcije i kriminala, kao i druge reforme koje će omogućiti bolji život za naše građane, spremni smo da idemo na nove izbore, izjavio je predsednik Narodne skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović. Stefanović...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.