Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Slučaj napada na funkcionere DS brzo rešen

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je povodom današnjeg napada na funkcionere DS na Zvezdari da je policija brzo reagovala i rešila taj slučaj za manje od tri sata, čime je, kako je rekao, poslata jasna poruka da takva vrsta ponašanja u Srbiji nije dozvoljena.

Stefanović je kazao da je policija izašla na lice mesta za osam minuta i da je odgovornima određeno zadržavanje do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja.

"Time šaljemo jasnu poruku da takva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vrsta ponašnja u Srbiji nije dozvoljena. Ne želimo da dozvolimo da bilo ko misli da može na ovakav način da se ponaša, da se nasilnički ponaša i da napada bilo koga", poručio je Stefanović gostujući na Pinku.

Stefanović, koji je istakao da je današnja akcija zbog napada na aktiviste opozicione DS izvedena izuzetno brzo, podsetio je da je, na primer, 2008, 2009. i 2012. godine bilo više krivičnih dela prema aktivistima tada opoziocione SNS i naglasio da nijedan slučaj nije rasvetljen i da niko za to nije odgovarao.

Stefanović, koji je funkcioner SNS, rekao je da se i po kampanji te stranke, ali i drugih, vidi da nema poruka mržnje i da je kampanja potpuno mirna i normalna.

Inače, na Zvezdari su danas napadnuti funkcioneri DS Nataša Vučković, Dragan  Šutanovac i Balša Božovići tokom predizbornog skupa, a pripadnici MUP-a su uhapsili četiri osobe osumnjičene da su učestvovale u napadu.

Današnji protest policijskog sindikata je politička organizacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je današnji protest Nezavisnog policijskog sindikata Srbije politička organizacija, dodajući da se na tom skupu pojavio i političar Saša Radulović.

Gostujući na televiziji Pink, ministar je rekao da to nije bio sindikalni protest, kao i da se ministarastvo bori za policajce koji žele da rade, a ne one koji žele da  se bave politikom u policiji, što nije zakonom dozvoljeno.

Kada je reč o modernizaciji srpske policije i najave da će se uskoro koristiti bespilotni helikopter domaće proizvodnje, Stefanović je rekao da je cilj da se policajci bolje zaštite, imajući u vidu rastuću pretnju terorizma u Evropi.

"Naša zemlja još nema direktno terirističke pretnje i izazove te vrste kao u Belgiji pre nekoliko dana, ali moramo da budemo spremni da pružimo odgovor na svaku vrstu izazova. Kao odgovorna država ne smemo da prepustimo slučaju bilo šta i moramo da opremimo i modernizujemo policiju",naglasio je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Brza akcija policije dokaz da nasilje u Srbiji nije dozvoljeno

Izvor: Blic, 27.Mar.2016

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija time što je u roku od tri sata uhapsila napadače na funkcionere Demokratske stranke poslala jasnu poruku da je Srbija ozbiljno organizovana država i da nasilničko ponašanje nije dozvoljeno...Stefanović je gostujući na TV Pink...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.