Stefanović: Sindikalne vođe ne mogu da vode politiku

Izvor: RTS, 25.Sep.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Sindikalne vođe ne mogu da vode politiku

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da vođe policijskih sindikata ne mogu da vode politiku Vlade Srbije i MUP-a. Oni koji ucenjuju i ruše državu su sramota policije, poručio je Stefanović.

Stefanović je, povodom najavljenog štrajka sindikata policije okupljenih u Socijalno-policijski front, rekao da su neke sindikalne vođe "postale političari" i da hoće da vode politiku MUP-a i Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

Istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se MUP trudi da sa političarima kao ministar "nema šta da razgovara, niti će".

"Hoću da razgovaram s normalnim ljudima i sa onima koji predstavljaju sindikat, kad za to dođe vreme i kad budemo razgovarali o svemu onome što može da unapredi položaj policije, ali sa političarima neću da razgovaram", rekao je Stefanović.

Dodao je da su oni koji ne shvataju ulogu policije, koji pokušavaju da ucenjuju i ruše državu, "sramota i policije i Srbije".

Stefanović je rekao i da mu je žao što se neki koji se danas žestoko bore za svoja lična prava nisu tako žestoko borili i protiv korupcije i kriminala koja je uništila zemlju.

"Gledali su prilično pasivno na to, a uvek možete da podignete svoj glas kad se u zemlji dešava korupcija koja je uništila i državu i MUP", rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da se MUP trudi da obezbedi bolje uslove za rad policije.

Kako je rekao, to će se ogledati u tome što će ove godine posle mnogo vremena policajci dobiti nove uniforme i deo opreme, ali da novca nema.

"Novca nema, jer su neki pre nas razorili i opljačkali zemlju. Danas ne mogu da kažem ljudima da će biti povećanja plate, i to za najmanje godinu dana, iako bih voleo da tako nešto možemo da kažemo. Ali to nismo zaradili i tog novca nema", rekao je Stefanović.

Sindikati policije okupljenih u Socijalno-policijski front istakli su ranije danas da ih je u štrajk "ugurala" Vlada Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću poručili da pozove Stefanovića da vodi ozbiljne pregovore sa njima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Sindikalne vođe hoće da vode politiku vlade! Nemam šta da razgovaram sa njima, niti ću!

Izvor: Press, 25.Sep.2014

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da vođe policijskih sindikata ne mogu da vode politiku Vlade Srbije i MUP-a, istakavši da mu je žao što se neki, koji se danas žestoko bore za svoja prava, ranije nisu tako borili protiv korupcije i kriminala koji su uništili zemlju. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.