Stefanović: Pojačavamo suzbijanje kriminala

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Pojačavamo suzbijanje kriminala

Ministar policije Nebojša Stefanović otvorio je ispostavu policijske stanice Rakovica u Resniku i najavio da će MUP u narednom periodu otvarati nova policijska odeljenja, ispostave i stanice širom Srbije u cilju suzbijanja kriminala.
Stefanović je rekao da su građani u Resniku bili zabrinuti zbog povećanog broja slučajeva razbojništva i krađa, prenosi Tanjug.

"Zamolili smo naše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljude da naprave projekciju za sve delove grada za koje smatramo da su ugroženi kriminalom, koje ćemo pojačati policijskim odeljenjima, ispostavama i stanicama u zavisnosti od nivoa ugroženosti", poručio je Stefanović.
MUP će, kako je rekao, nastaviti borbu za više policajaca u zajednici, i policija je zainteresovana da bude bliže građanima kako bi mogla bolje da rešava njihove probleme i osigura im veću bezbednost.
Stefanović je dodao da će tako moći policija da dostigne više standarde u svom radu.
Ministar policije je rekao da je ispostava u Resniku druga stanica koja je otvorena, nakon otvaranja ispotave u Bloku 45 na Novom Beogradu, koja je već dala rezultate i suzbila kriminal u tom delu Novog Beograda.
Policijska ispostava u Resniku je otvorena u ulici 13. oktobra, a Stefanović kaže da će u njoj raditi 20 policijskih službenika.
Stefanović je zahvalio opštini Rakovica koja je pomogla da se uredi taj objekat koji ima novu opremu i tehniku.
Žitelji Resnika već od danas mogu da izvade lična dokumenta u ovoj ispostavi. Stefanović je rekao da su na teritoriji Resnika još od subote uvedene zajedničke patrole sa Žandarmerijom.
"Nastavićemo širom Beograda i Srbije da otvaramo policijske ispostave, kako bi policiju približili građanima i kroz zajednički rad učinimo da policija bude obaveštajno vođena, jer ona jeste uz svoj narod u svakom trenutku", poručio je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.