Stefanović: Ne želim da se kandidujem za predsednika DS-a

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ne želim da se kandidujem za predsednika DS-a

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da ne želi da se kandiduje za predsednika DS-a niti da ruši lidera te stranke Bojana Pajtića, jer smatra da nema nikakve potrebe za tim.

Stefanović je rekao da "samo kandiduje novu politiku i nov program" u nadi da će on biti prihvaćen. Međutim, kako je rekao, postoje realne šanse da ne bude prihvaćen. "Ako ne bude bio prihvaćen, daću svu svoju snagu i sve moje kapacitete na talas nove pobede koja će sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tim novim programom, a koji neće biti moj, biti usvojen u Demokratskoj stranci", rekao je Stefanović, koji je izrazio veru u pobedu DS-a u svim većim gradovima na predstojećim pokrajinskim izborima.

Stefanović kaže da je njegova ideja da se okrene građanima, da čuje njihove potrebe, u nadi da će njegova stranka to prihvatiti kroz novi program i novi manifest koji će predložiti. On se nada da će DS prihvatiti te promene i okrenuti se u levom pravcu jer "kad stvari ne idu dobro uvek se treba okrenuti ljudima, socijalnoj pravdi, jednakosti i solidarnosti".

Smatra da je vlast DS-a, i pored svih loših stvari, bila "25 puta bolja od svega što se sad dešava", ali dodaje da to nije nikakvo opravdanje".

Upitan o konkretnim predlozima, Stefanović je rekao da političke partije treba izbaciti iz javnog sektora, a javna preduzeća treba da vode isključivo profesionalci, a da mladima treba dati šansu da "ne moraju imati člansku kartu da bi se zaposlili". Smatra da se država mora okrenuti povećanju socijalnih davanja i da se mora zaustaviti, kako je rekao, "nelegalno i neustavno smanjivanje plata i penzija".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.