Stefanović: Ne očekujem da se odnosi sa SAD poremete

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ne očekujem da se odnosi sa SAD poremete

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović kaže da ne očekuje da se odnosi između Srbije i SAD poremete.

On je naveo da je saglasan s mišljenjem ambasadora Kajla Skot, koji je rekao da ti odnosi napreduju.

Odgovarajući novinarima na pitanje zbog čega je intervju američkog ambasadora jednom dnevnom listu shvatio kao mešanje u unutrešnje stvari Srbije, Stefanović je odgovorio da je u nekim stavovima saglasan sa Skotom.

"Mislim da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slažem sa ambasadorom, on smatra da odnosi Srbije i SAD napreduju, ja smatram isto. On ocenjuje da su neki protesti protiv vlade opravdani, ja smatram da su neki protesti protiv vlade u SAD opravdani. Uglavnom se slažemo, imamo vrlo sličan pristup u posmatranju problema i mislim da tu nema nikakvih nesuglasica. To je prosto moj stav", rekao je Stefanović novinarima u skupštni.

Stefanović je potom istakao da strane države ne treba da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije.

A na pitanje da li smatra da se on svojim izjavama umešao, Stefanović je podsetio da je politički funkcioner i član vlade, a ne diplomata, i tu postoji suštinska razlika.

"Ne očekujem poremećaje odnosa, ambasador je sam rekao da očekuje napredak odnosa, i ja isto to mislim", zaključio je Stefanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.