Stefanović: Istrage u klubovima dovešćemo do kraja

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Istrage u klubovima dovešćemo do kraja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će istrage u fudbalskim klubovima biti dovedene do kraja i najavio da će biti pozvani predsednici klubova, igrači, redari, predstavnici za bezbednost i svi koji su mogli da imaju saznanja o eventualnim nameštanjima.

"Mi danas nastavljamo rad na tome, ali ne bih o detaljima u interesu istrage. Radićemo celo leto i trudićemo se da brzo i efikasno obavimo taj posao", rekao je ministar novinarima u Valjevu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je podsetio da je MUP, na osnovu krivičnih prijava različitih podnosilaca, pokrenuo istrage i provere u nekoliko fudbalskih klubova iz prve lige za koje postoji sumnja da su imali određene propuste i radnje tokom prvanstva koje nisu bile u skladu sa zakonom.

"Šta će policija otkriti, ne bih želeo preuranjeno da govorim o tome, ali ćemo sve do kraja istražiti, kao i u svim prethodnim slučajevima, i obavestiti tužilaštvo o toku te istrage", rekao je Stefanović.

Ministar je pre nekoliko dana izjavio da je Uprava kriminalištičke policije započela istrage u fudbalskim kluibovima Crvena zvezda, Partizan, OFK Beograd, Čukarički, Zajednici prvoligaša, kao i u Fudbalskom savezu Srbije.

U Srbiji nema terorističkih napada zahvaljujuči dejstvu policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Osečini da Srbiju ne potresaju teroristički napadi zahvaljujući dejstvu domaćih bezbednosnih struktura, pre svega policije kojim je sprečeno prelivanje krize iz regiona na teritoriju Srbije.

"Srbija je u odnosu na neke zemlje u regionu uspela da osigura stabilnost. Nas ne potresaju teroristički napadi, dejstvom naših bezbednosnih struktura, pre svega policije, uspeli smo da sprečimo prelivanje kriza iz regiona na naše tlo", naveo je Stefanović u Osečini.

Ministar je ukazao da je bezbednost široka kategorija i naglasio da u zemlji u kojoj nema stabilnosti, nema ni investicija, a time ni novih radnih mesta, većih plata, boljeg standarda.

Ministar je ocenio i da vodotokovi u toj opštini i okolini moraju biti regulisani, kako stanovnici tog kraja ne bi, na svake dve godine, bili ugroženi poplavama.

"Ne prođu ni dve godine, a da Osečina ne bude poplavljena. Naš cilj je da regulišemo vodotokove i da više ne budete ugroženi poplavama. Da ljudi više ne razmišljaju da li će izgubiti imovinu, da li će im kuće biti poplavljene, automobili, ili naneta neka druga šteta", rekao je Stefanović na tribini "Bezbednost građana".

Stefanović je naveo da je Osečina jedna od najbezbednijih opština na osnovu stopa kriminala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.