Svešćemo korupciju na minimum

Izvor: B92, 06.Jul.2014, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svešćemo korupciju na minimum"

Beograd -- Nebojša Stefanović izjavio da postoji volja da se korupcija u policiji svede "na apsolutni minimum" i da se neće sve završiti hapšenjem saobraćajaca zbog mita.

"Često se veliki broj policajaca identifikuje sa manjinom koja se ogreši o zakon, iako čak 95 odsto čestito radi svoj posao", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije za dnevni list "Blic" od nedelje.

On je kazao da su smene načelnika uprava policije obavljene "u rekordnom roku" nakon formiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove Vlade Srbije i njegovog stupanja na dužnost ministra, i dodao da to pokazuje rešenost da se stvari u policiji promene.

Stefanović je istakao da direktor policije Milorad Veljović "nije čovek koji će biti prepreka reformama", i da je sa njim razgovarao o njegovoj "objektivnoj odgovornosti" za sve što je uradjeno u policiji u prethodnom periodu.

Ministar je rekao da je naložio da mu se dostave svi predmeti na kojima se radi, kako ne bi bilo iznenadjenja kada neki "iznenada isplivaju", ali je naglasio da "ne postoji ništa što je odlukom policije bilo stavljeno u stranu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović: Korupciju u policiji svesti na minimum

Izvor: RTS, 06.Jul.2014

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da postoji volja da se korupcija u policiji svede "na apsolutni minimum" i da se neće sve završiti sa hapšenjem saobraćajaca koji su uzimali mito..."Često se veliki broj policajaca identifikuje sa manjinom koja se ogreši o zakon,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.