Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2017, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steaua ostala bez imena, sad se zove FCSB

Rumunski velikan Steaua primorana je da promijeni ime u FCSB zbog sudskog spora za Ministarstvom odbrane koji traje već nekoliko godina.

Steaua je trenutno druga u rumunskom šampionatu sa šest bodova iza lidera Vitrolula.

Steaua je odavno u vlasništvu kontroverznog biznismena Điđija Bekalija, kojem je rumunska vojska zabranila pravo na ime i grb kluba koji je osnovan 1947. kao vojni.

Steaua, što na rumunskom znači "zvijezda", 26 puta je bila šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rumunije, a 1986. je pobjedom nad Barselonom u Kupu evropskih šampiona postala prvi istočnoevropski klub prvak "starog kontinenta".

"Sedam milion sudija, Papa u Rimu, NATO snage, svi mogu da nam zabrane da se zovemo Steaua, ali ne mogu promijeniti činjenicu da je to isti klub. Svi koji žele mogu nastaviti da nas zovu Steaua, ali je zvanično ime FCSB", rekao je Bekali.

FSCB je 2015. izgubio pravo da koristi svoj stadion Gančea, a nedugo zatim i pravo na grb, i to usred sezone. Krajem prošle godine Ministarstvo odbrane je najavilo stvaranje novog tima koji bi počeo takmičenje u četvrtoj rumunskoj ligi i koji bi se zvao Steaua.

Novi trener je legenda Steaua i bivši reprezentativac Marijuš Lakatuš.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.