Starini od 95 godina preti zatvor

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2013, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starini od 95 godina preti zatvor

Đorđije Tomović, Starac od 95 godina isprečio se na put policije u crnogorskom Beranselu, u kome su meštani već više puta organizovali proteste zbog namere gradskih vlasti da baš pod njihovim nosom naprave deponiju. Pošto je starina odbio da plati kaznu preti mu odlazak u zatvor.

Meštani crnogorskog Beransela devet puta su protestovali zbog namere gradskih vlasti da u njihovom selu napravi deponiju. U više navrata intervenisala je policija, a tokom poslednjeg protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << početkom septembra - isprečio joj se jedan 95-godišnjak. Za to je trebalo da plati kaznu, ali pošto je odbio, preti mu zatvor.

"Oni hoće da ima ja platim 200 evra. Ja to ništa ništa kriv, a kaznu mogu da napalte jedino na silu", kaže Tomović, inače engleski penzioner.

Pošto ga je policija odnela, negodovali su meštani, zbog čega je njih desetak i uhapšeno. Policiju je, kako kaže, sprečio da bi unucima obezbedio zdravu sredinu.

"To sam uradio zbog porodice, zbog unučadi, a ne zbog sebe. Kad bih mogao, bežao bih odavde", ističe Tomović.

Dok čeka zatvor, starac kaže da se neće opirati policiji. "Toga dana kad dođu po mene, samo selo da zna i da me isprati", poručuje Tomović.

Po svemu sudeći retki su oni koji u tu kolonu neće stati. Naime, zbog višegodišnje blokade istovara smeća na Vasovim vodama, od 600 stanovnika malo je onih koji nisu procesuirani, a nekima su novčane kazne preinačene u zatvorske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.