Stari pasoši važe do kraja 2009. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari pasoši važe do kraja 2009. godine

BEOGRAD - Vlada Srbije je danas usvojila Predlog zakona o izmeni zakona o putnim ispravama kojim je predviđeno da stari pasoši, umesto do kraja ove, važe do kraja 2009. godine.

Prilikom isporuke prvih količina novih pasoša uočene su tehničke nepravilnosti što je prinudilo nadležne da produže rok važenja starih putnih isprava i time smanje gužve u policijskim stanicama.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je u nedeju izjavio Tanjugu da je MUP-u dostavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << određena količina novih pasoša, čiji jedan deo ne zadovoljava naše nove propise i, pogotovo, standarde Evropske unije.

MUP, u koji je stiglo oko 6.000 novih biometrijskih pasoša, od kojih "jedan broj" nije u skladu sa potrebnim standardima i propisima, zaustavio je izdavanje takvih isprava.

U cilju ispravljanja nedostataka, Dačić i potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić juče su održali sastanak s rukovodstvom Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, gde se izrađuju novi pasoši. Nakon toga je saopšteno da su problemi u izradi pasoša otklonjeni i da će biti izdavani u skladu s tehničkim specifikacijama.

MUP je saopštio da će, u domenu svojih nadležnosti, preduzeti sve neophodne i potrebne mere kako bi se ubrzala procedura izdavanja novih putnih isprava i obavestiti javnost o listi i spisku mera koje bi građanima omogućile nesmetano i ubrzano izdavanje novih putnih isprava.

Predstavnici zavoda i firme koja isporučuje tehnologiju izrade polikarbonatske stranice obavestili su ministra o trenutnim tehničko-tehnološkim problemima i dinamici izrade pasoša, u skladu sa ugovorenim rokovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.