Izvor: B92, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stanković u Srbiji ili Crnoj Gori"

Sarajevo -- Pomoćnik direktora SIPA BiH Dragan Lukač tvrdi da je Radovan Stanković najverovatnije u Srbiji ili Crnoj Gori.

Stanković, koji je pobegao iz zatvora u Foči, gde je počeo da izdržava kaznu od 20 godina zbog ratnog zločina, najverovatnije se nalazi u Srbiji ili Crnoj Gori, izjavio je danas pomoćnik direktora Državne agencije za istrage i zaštite BiH (SIPA) Dragan Lukač. On je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da se na otkrivanju mesta gde se Stanković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krije sarađuje sa policijama ove dve zemlje.

Lukač je dodao da je Stanković državljanstvo Srbije nezakonito dobio još 2004. godine, dok je bio u haškom zatvoru, pa je pozvao ministarstva BiH da od nadležnih ministarstava Srbije zatraže poništavanje odluke o državljanstvu.

Lukač je rekao da je SIPA Tužilaštvu BiH podnela prijave protiv deset osoba, od kojih su četiri zadržane u pritvoru, zbog moguće umešanosti u Stankovićev beg iz fočanskog zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.