Stanje dosta povoljnije u odnosu na prethodne dane

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje dosta povoljnije u odnosu na prethodne dane

BANJALUKA - Snabdijevanje strujom na području u nadležnosti "Elektrokrajine" Banjaluka povoljnije je nego prethodnih dana, ekipe na terenu danas su na većini područja potpuno sanirale ili privode kraju otklanjanje kvarova na srednjonaponskoj mreži nastalih zbog obrušavanja stabala opterećenih vlažnim snijegom na dalekovode.

Na području "Elektrodistribucije" Srbac sanirani su kvarovi na pet dalekovodnih pravaca, kao i veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži. Bez napajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je svega nekoliko domaćinstava na nepristupačnim lokacijama i ona bi trebalo da do kraja dana dobiju električnu energiju, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

području "Elektrodistribucije" Novi Grad, koja pokriva opštine Novi Grad, Krupa na Uni, Kostajnica i Oštra Luka, danas u 13.30 časova bez napona je bilo 28 trafo-stanica, od kojih 11 na dalekovodu Dobrljin, 10 na dalekovodu Blatna i sedam na dalekovodu Svodna, odnosno dolini Japre.

U ovoj radnoj jedinici očekuju da bi, ukoliko ne bude novih kvarova, do kraja dana čitava srednjenaponska mreža mogla biti stavljena pod napon, nakon čega će biti intenziviran rad na sanaciji 60 prijavljenih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Na području u nadležnosti Radne jedinice "Elektrodistribucija" Prijedor sanirani su kvarovi i uspostavljeno napajanje električnom energijom na području Donje Marićke, Krivaje, Rakelića, Usoraca, Tomašice i Busnova /29 trafostanica/.

Iz "Elektrokrajine" ističu da su bez napajanja električnom energijom i dalje 18 trafo-stanica na području Kozina i dijela LJubije /zaseoci Žune, Šurkovac, Gornji Volar, Miska Glava i Donja Ravska/ i dodaju da su sve raspoložive ekipe na terenu od jutarnjih časova i rade na sanaciji preostalih kvarova.

Na području "Elektrodistribucije" Kozarska Dubica bez napona je ukupno 13 trafo-stanica, od čega šest na dalekovodu Knežica i sedam na dalekovodu Moštanica - Rakovica.

"U ispomoć terenskim radnicima dubičke `Elektrodistribucije` stigla je i jedna ekipa iz Banjaluke, te se očekuje da će do kraja dana skoro čitava srednjenaponska mreža biti stavljena u funkciju. Ekipe na terenu istovremeno rade i na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži", navode iz "Elektrokrajine".

U saopštenju se navodi da su na području "Elektrodistribucije" Gradiška sanirani kvarovi na svim dalekovodima i trafo-stanicama koje su bile bez napona, te da je juče i danas uspostavljeno snabdijevanje i u naseljima Podgradci, Jablanice, Mačkovac, Kozinci i Matura.

"Trenutno ekipe na terenu saniraju desetak kvarova na niskonaponskoj mreži i očekujemo da će do večernjih časova čitavo distributivno područje biti ponovo snabdjeveno električnom energijom", ističe se u saopštenju "Elektrokrajine" Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je na području "Elektrodistribucije" Banjaluka danas došlo do kvara na dalekovodu Dragočaj-Stranjani i u Prijakovcima gdje je bez električne energije ostalo ukupno oko 300 potrošača.

"Sve ekipe su na terenu i očekuje se da će za nekoliko časova svi potrošači u Banjaluci dobiti električnu energiju", navode iz "Elektrokrajine" Banjaluka i dodaju da će sve ekipe na području "Elektrokrajine" danas do kasnih večernjih časova nastaviti sa saniranjem kvarova na distributivnoj mreži i postrojenjima.

Iz "Elektrokrajine" apeluju da potrošači imaju razumijevanja, jer radnici elektrodistribucija posao obavljaju u izrazito teškim uslovima, i u pojedinim priobalnim područjima morali su da po hladnoći gaze vodu do pojasa, da bi podigli oborene električne stubove.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.