Stanari naselja Stepa Stepanović dobili teretanu na otvorenom

Izvor: Blic, 11.Okt.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari naselja Stepa Stepanović dobili teretanu na otvorenom

Građevinska direkcija Srbije postavila je u naselju Stepa Stepanović sprave za vežbanje na otvorenom, kao poklon svim stanarima naselja koji su pobornici zdravog života i rekreacije.

Simulatori skijanja i veslanja, paralelne šipke za zgibove, veliki točak i sprava za trbušnjake od danas su dostupni svim rekreativcima u atrijumu u centralnom delu naselja.

U naselju su napravljeni i drugi sadržaji za rekreaciju: tri terena za male sportove, šest dečjih igrališta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa tartanom, staza za boćanje za starije žitelje naselja.

U sklopu uređenja partera i zelenih površina, u toku je sadnja visokih drvorednih sadnica i ukrasnog šiblja. Planirane sadnice su dekorativne i zaokružiće izgled zelenih površina u naselju. Posađena su stabla hrasta, javora, breze, likvidambara, kao i zimzeleni kedrovi i borovi koji će upotpuniti ambijent u zimskim danima. Sadi se ukrasna trava, lavanda i drugo ukrasno bilje.

Građevinska direkcija Srbije realizuje projekat izgradnje naselja Stepa Stepanović na Voždovcu. Na 42 ha površine nalaze se 44 objekta, sa 4.616 stanova, odnosno preko 434.000m2 stambeno-poslovnog prostora, 9,5 km novih saobraćajnica, 1.430 garažnih mesta, 3.300 otvorenih parking mesta, sportski tereni, dečija igrališta.

Ministarstvu odbrane Republike Srbije pripada 21 odsto stanova namenjenih za rešavanje stambenog pitanja vojnih lica.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.