Štampa dobila dozvolu da preuzme Futuru plus

Izvor: Kurir, 26.Nov.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa dobila dozvolu da preuzme Futuru plus

Planira se modernizacija maloprodajne mreže i unapređenje uslova na tržištu distribucije štampe gde kompanija sarađuje sa 2.500 poslovnih partnera, navodi direktor Štampa sistema

BEOGRAD - Kompanija Štampa sistem, koja posluje u okviru Centroproizvoda, dobila je dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da preuzme preduzeće Futura plus.

Kako se navodi, time je omogućen nastavak restruktuiranja i reorganizacije, kao i očuvanje firmi koje su poslovale neprofitabilno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i bile na rubu propasti.

Najveći uspeh ove transakcije je očuvanje više od 4.000 radnih mesta, po čemu će to preduzeće biti jedno od pet najvećih u zemlji po broju zaposlenih. Kako se navodi, obe firme - Futura plus i Štampa sistem, bile su u veoma lošem finansijskom stanju i bilo je neophodno pokriti gubitak koji je u obe kompanije u 2011. godini bio 13 miliona evra, a 2012. veći od pet miliona evra.

Generalni direktor Štampa sistema Milan Petrović je rekao da su do sada investirali oko 25 miliona evra u proces restruktuiranja, unapređenje informacionog sistema i obuku zaposlenih. Planira se modernizacija maloprodajne mreže i unapređenje uslova na tržištu distribucije štampe gde kompanija sarađuje sa 2.500 poslovnih partnera. "Centroproizvod" je februara 2011. godine od nemačke medijske grupacije VAC (WAZ) kupio lanac kioska u Srbiji "Štampa sistem" koji od tada posluje pod nazivom "Centro štampa", dok je "Futura plus" pre stečaja bila u vlasništvu Stanka Subotića.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komisija za zaštitu konkurencije zvanično odobrila integraciju Štampa sistema i Future plus

Izvor: B&F Online, 26.Nov.2012

Odlukom Komisije za zaštitu konkurencije, kompanija „Štampa sistem“, članica poslovnog sistema „Centroproizvod“, dobila je odobrenje da preuzme poslovni sistem „Futura plus“, čime je omogućen nastavak realizacije plana restruktuiranja i reorganizacije, kao i očuvanje firmi koje su poslovale...

Nastavak na B&F Online...

Komisija odobrila Štampi da preuzme Futuru plus

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2012

BEOGRAD,26. novambra 2012. (Beta) - Kompanija Štampa sistem, koja posluje u okviru Centroproizvoda, saopštila je u ponedeljak da je dobila dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da preuzme preduzeće Futura plus... BEOGRAD,26. novambra 2012. (Beta) - Kompanija Štampa sistem, koja posluje u okviru...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.