Štajnmajer: Evropskoj uniji preti propast

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Evropskoj uniji preti propast

Berlin -- Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer upozorava da bi Evropskoj uniji mogao doći kraj.

"Ako više ne umemo da cenimo vrednosti Evropske unije, ona će onda propasti", rekao je Štajnmajer u intervjuu za Zidojče cajtung.

Prema njegovim rečima, prošla godina bespoštedno je pokazala da su izvesnosti koje su decenijama važile za apsolutno sigurne, iznenada potpuno dovedene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pitanje.

"Večni mir na našem kontinentu, Evropa bez alternativa - to jednostavno više ne važi", rekao je Štajnmajer.

"Finansijska kriza, izbeglički talas u Evropi i šok zbog referenduma u Britaniji gurnule su Evropsku uniju u žestoke turbulencije", upozorio je on i naveo da sada desničarski populisti pokušavaju da iskoriste trenutak i tobožnji neuspeh EU za pridobijanje podrške.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova će, najavio je on, pokrenuti svojevrsnu turneju po Nemačkoj i Evropi kako bi se razgovaralo sa građanima o EU i njenoj budućnosti.

"Želimo da čujemo kritiku i da vidimo šta u Evropi štima a šta ne štima", rekao je Štajnmajer.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer: Evropska unija na rubu propasti

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2016

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer upozorava da bi Evropskoj uniji mogao doći kraj..."Ako više ne umijemo da cijenimo vrjednosti Evropske unije, ona će onda propasti", rekao je Štajnmajer u intervjuu za Zidojče cajtung u izdanju za ponedeljak...Prema njegovim riječima,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Štajnmajer: Evropskoj uniji bi mogao doći kraj

Izvor: N1 televizija, 24.Okt.2016

Ako više ne umemo da cenimo vrednosti Evropske unije, ona će onda propasti, rekao je nemački šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer i upozorio da bi EU mogao doći kraj...U intervjuu Zidojče cajtung, on je ukazao da je prošla godina bespoštedno pokazala da su izvesnosti koje su decenijama važile...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.