Štab za vanredne situacije: Potrebno 105 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štab za vanredne situacije: Potrebno 105 miliona dinara

BEOGRAD -

Republički štab za vanredne situacije predložio je danas Vladi Srbije da odredi 105 miliona dinara pomoći lokalnim samoupravama za saniranje posledica od elementarnih nepogoda i snega, kao i da produži vreme angažovanja dodatne mehanizacije za još pet dana.

Na sednici štaba načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je trenutno stanje u odnosu na prethodni period mnogo bolje i da je trenutno "odsečeno" 3.700 ljudi, do kojih se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može doći samo helikopterima.

On je naveo da je najteža situacija u opštinama Priboj, Sjenica i Nova Varoš i izrazio nadu da će u narednih 48 sati situacija da se poboljša i u tim opštinama.

Govoreći o žrtvama elementarnih nepogoda Marić je rekao da je do sada 21 osoba pronađena mrtva na niskim temperaturama i da se za dvoje ljudi, u jezeru Perućac i kod Medveđe, još uvek traga.

On je podsetio da je izvršeno više evakuacija u kojima je iz kritičnih situacija spaseno 283 ljudi i zahvalio Vojsci Srbije i vatrogascima na pomoći koju su u tome pružili.

"Mere Vlade Srbije dale su rezultate i već se nazire da će stanje biti još bolje u narednom periodu", dodao je Marić.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je da će najveći broj osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta početi u ponedeljak nastavu iako se očekuje da u nekim školskim objektima bude problema pre svega zbog prokišnjavanja zbog otapanja snega.

Obradović je naveo da od ukupno 1.796 škola u Srbiji neće raditi 63 škole odnosno 3,4 odsto.

Prema njegovim rečima, pojedine lokalne samouprave rade i tokom ovog vikenda kako bi dodatno sanirale posledice elementarnih nepogoda.

Ministar prosvete je dodao da je već napravljen plan kako da se u toku proleća nadoknade sve planirane školske aktivnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIZIK ZBOG OTAPANJA SNEGA U LOZNICI

Izvor: Kurir, 18.Feb.2012

Gradski štab u Loznici ocenio je stanje posle snežnih padavina kao zadovoljavajuće..LOZNICA - Gradski štab za vanredne situacije u Loznici, ocenio je stanje u tom gradu zadovoljavajućem, nakon preduzetih mera na saniranju posledica obilnih snežnih padavina i niskih temperatura predhodnih dana....

Nastavak na Kurir...

Još uvek na snazi vanredna situacija

Izvor: Beta, 18.Feb.2012

BEOGRAD, 18. februara 2012. (Beta) - Republički štab za vanredne situacije predložio je u subotu Vladi Srbije da odredi 105 miliona dinara pomoći lokalnim samoupravama za saniranje posledica od elementarnih n.

Nastavak na Beta...

Štab za vanredne situacije: Potrebno 105 miliona dinara

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2012

Republički štab za vanredne situacije predložio je danas Vladi Srbije da odredi 105 miliona dinara pomoći lokalnim samoupravama za saniranje posledica od elementarnih nepogoda i snega, kao i da produži vreme angažovanja dodatne mehanizacije za još pet dana...Na sednici štaba načelnik Sektora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Za prevenciju poplava važnija volja od novca

Izvor: S media, 19.Feb.2012, 02:10

Cela Srbija je u vanrednoj situaciji zbog snega, a sve češće se govori o novoj opasnosti – poplavi. Temperature u plusu, koje nas čekaju narednih dana, izazvaće otapanje debelog snežnog pokrivača i leda, a da li ćemo spremni dočekati velike količine vode u rečnim slivovima, za „Politiku”...

Nastavak na S media...

Solju i rizlom protiv poledice

Izvor: KovinEkspres.rs, 19.Feb.2012

Saopštenje sa sednice Štaba za vanredne situacije: Štab nezadovoljan učinkom komunalne inspekcije, načelnika Opštinske uprave i nedomaćinskim ponašanjem nekih direktora koji se nisu dovoljno založili da obezbede normalno funkcionisanje objekata kojima gazduju Nedelja, 19. februar - Na današnjoj...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.