Šta promena direktora donosi Dečijem selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta promena direktora donosi Dečijem selu

NOVI SAD -

Nakon ostavke bivše direktorke "Dečijeg sela" Branke Balaban, koju je usvojila Vlada Vojvodine, za v.d. direktora imenovana je Milena Vasić Stupar, koja je pre toga bila zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Zvanična primopredaja dužnosti obaviće se sledeće nedelja. Radio televizija Vojvodine je pokušala da sazna koje se to promene mogu očekivati sa novim rukovodstvom.

Posle ostavke Branke Balaban najlogičniji sled >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio da Vlada Vojvodine proglasi vršioca dužnosti direktora, kaže Novka Mojić podsekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Nakon ubistva koje se dogodilo 7. Juna, kada je maloletni Saša. M. ubio kuvaricu Svetlanu Zorić, formiran je krizni štab koji je radio na prevazilaženju stresa i sa decom i sa zaposlenima u "Dečijem selu".

"Pored angažovanja tima za krizne situacije odmah smo krenuli u nadzor dosijea svih štićenika s tim što je akcenat stavljen na mentalno zdravlje dece. Moram da kažem da oko 15 odsto dece ima poremećaj u ponašanju", kaže za RTV Novka Mojić.

V.d. direktora, Milena Vasić Stupar, bila je na čelu tima za krizne situacije, koji je procenjivao stanje u "Dečijem selu", koji je zaključio da je određenom broju dece potreban poseban tretman.

"Određenoj grupi dece treba posvetiti više pažnje, treba napraviti individualne planove rada sa takvom decom, angažovati veći broj stručnjaka, tako da će moj zadatak biti da dam ideju i da tražim pomoć od osnivača, Vlade Vojvodine", ističe ona.

Na pružanju psihosomatske podrške štićenicima "Dečijeg sela" proteklih godina bio je angažovan i veliki broj volontera, ističe v.d. direktora. Takva vrsta angažovanja takođe mora biti kontrolisana jer se radi o poslu koji sa sobom nosi veliku odgovornost.

"Upravo će biti jedan od mojih zadataka da bude više zaposlenih stručnjaka, više ljudi koji mogu konkretno i odgovorno da se bave tim poslom", naglašava Milena Vasić Stupar.

Zadatak nove direktorke biće i koordinacija sa Ministarstvom rada i socijalne politike, Vladom Vojvodine i gradom Novim Sadom, jer se iz ta tri budžeta finansira "Dečije selo".

Kako saznaje RTV, na predlog Vlade Vojvodine "Dečijem selu" će biti dodeljena tri stana privremeno oduzeta sudskim postupkom, koja će se koristiti za tzv. oblik zaštićenog stanovanja, odnosno štićenici stariji od 18 godina će se osposobljavati za samostalni život.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.