Šta očekivati od ženskih Isterivača duhova

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta očekivati od ženskih "Isterivača duhova"

Nova, sasvim ženska verzija filmskog serijala "Isterivači duhova" u režiji Pola Figa sa Melisom Makarti, Kristin Vig, Kejt Mekinon i Lesli Džouns u glavnim ulogama, stiže u domaće bioskope 28. jula.

Kako će ovu verziju priče o borcima protiv paranormalnih aktivnosti publika da prihvati, za sada je velika nepoznanica. Javnost je bila prilično negativno nastrojena prema konceptu istrebljivačica još od kada je pre dve godine najavljena ta ideja, a prvi foršpan za film, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pušten u martu, drži neslavan rekord kao trejler sa najviše negativnih glasova na Jutjubu.

Reditelj Pol Fig iskombinovao je sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih (i ponekim starim likovima). Uz pomenute glavne glumice (i glumca Krisa Hemsvorta koji tumači njihovu sekretaricu) u ostalim ulogama pojavljuju Endi Garsija, Majkl Kenet Viliams, Den Akrojd, Sigurni Viver i Bil Mari.

Ideju o isterivačima duhova smislio je glumac Den Akrojd, budući da je lično bio opsednut paranormalnim pojavama.

Originalni "Isterivači duhova" snimljeni su 1984. i prate trojicu profesora parapsihologije, Pitera Venkmana (Bil Mari), Rejmonda Stanca (Den Akrojd) i Egona Špenglera (Harold Ramis) koji, nakon što su izbačeni sa Univerziteta Kolumbija, pokreću kompaniju za istraživanje i uklanjanje paranormalnih aktivnosti. Sa svojom hi-tech opremom u stanju su da ulove duhove i "otpreme" ih na sigurno. Međutim, usled povećanog obima posla primorani su da regrutuju i četvrtog člana, Vinstona Zedmora (Erni Hadson)...

U drugom nastavku, koji se događa 5 godina nakon prvog dela, duhova više nema i isterivači su ostali bez posla. Piter radi u jednoj emisiji koja se bavi paranormalnim temama, Rej i Vinston zabavljaju decu u vrtićima a Egon radi na Kolumbiji. Ipak, jednog dana zli duhovi se vraćaju...

Američki filmski institut stavio je “Isterivače duhova” na 28. mesto liste najboljih komedija u istoriji potvrđujući i umetnički kvalitet dela reditelja Ivana Rajtmana. Scenaristi su Den Ekrojd i Harold Ramis, a prema originalnoj Ekrojdovoj zamisli glavne uloge je trebalo da igraju Džon Beluši i Džon Kendi, međutim Beluši je preminuo a Kendi odbio.

Sa zaradom od 510 miliona dolara (295 miliona prvi i 215 miliona drugi deo) "Isterivači duhova" su najuspešnija komedija osamdesetih a njihov uticaj na popularnu kulturu još je i veći od uspeha na blagajnama.

Likovi, logotip, replike i naslovna pesma u izvođenju Reja Parkera Mlađeg postali su globalni hit i

neizostavan deo imidža verovatno najomiljenije decenije u istoriji.

PRVA DVA DELA NA AXN

Dok čekate premijeru "Isterivačica duhova" na kanalu AXN Adria možete da pogledate prva dva dela franšize 15. i 22. juna u 21:55h.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.