Šta mediji u regionu pišu o dolasku Makrona

Izvor: B92, 15.Jul.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta mediji u regionu pišu o dolasku Makrona

Beograd -- Mediji u regionu izvestili su danas da je francuski predsednik Emanuel Makron započeo dvodnevnu posetu Srbiji.

Hrvatska agencija Hina napominje da je ovo prva poseta francuskog šefa države od 2001. i da je počela na aerodromu "Nikola Tesla", koji je koncesijskim ugovorom preuzela francuska kompanija "Vansi erports".

Agencija navodi i da su Makron i Vučić otkrili ploču kojom se obeležava početak modernizacije aerodroma, kao i da je predviđeno da šefovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država potpišu niz bilateralnih sporazuma.

Agencija iz Federacije BiH, Fena, prenela je tekst hrvatske agencije o dolasku Makrona u Beograd.

RTRS javlja da se očekuje da će ključne teme razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem biti dijalog Beograda i Prištine, evrointegracije Srbije, ekonomska i kulturna saradnja dve zemlje.

RTCG prenosi da je francuski predsednik Makron nakon sletanja u Beograd naglasio da je došao da okrene novu stranu u bilateralnim odnosima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.