Srušio se vojni helikopter – obustavlja se

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 08:31

Srušio se vojni helikopter – obustavlja se

Vojni helikopter se srušio u vode Pacifika kod ostrva Hamilton, oko 890 kilometara severno od Brizbejna, glavnog grada države Kvinslend na istoku Australije.

Strahuje se da su četiri osobe izgubile život.

Misija potrage za helikopterom MRH-90 i članovima četvoročlane posade je u toku u toj oblasti, potvrdio je jutros ministar odbrane Australije Ričard Marls.

Zajedničke vojne vežbe Australije i Sjedinjenih Američkih Država prekinute su danas zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pada helikoptera australijskih oružanih snaga u okean.

Načenik vojnih vežbi nazvanih "Talisman Sablja", general Dejmian Hil potvrdio je da su manevri prekinuti.

Vežba "Talisman Sablja" obuhvata dve nedelje vojnih manevara u kojima učestvuje više od 30.000 vojnika iz Australije i 11 drugih zemalja, a pokrenuta je s ciljem da se izvrši demonstracija sile i jedinstva, zbog nagomilavanja kineskih vojnih snaga u oblasti Pacifika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.