Srušio se avion u Alžiru, 77 poginulih

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion u Alžiru, 77 poginulih

ALŽIR, 11. februara 2014. (Beta-AFP) - Sedamdesetsedam ljudi je poginulo, a jedna osoba je teško povredjena kada se u utorak srušio alžirski vojni avion na istoku zemlje, saopštilo je alžirsko Ministarstvo odbrane.

"U nesreći je poginulo 77 osoba, a jedan preživeli, teško povredjen, prebačen je u regionalnu vojnu bolnicu", prenela je agencija APS navode ministarstva.

Preživela osoba je zadobila povredu glave, dodaje se. U prethodnim izveštajima mediji su preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da su 103 osobe poginule u nesreći, a da je u avionu bilo 99 putnika i četiri člana posade.

Alžirski radio je javio da se avion tipa "herkules" C130 srušio zbog "loših vremenskih uslova" uoči sletanja na aerodrom kod Konstantina.

Avion je prevozio iz Tamanrasata u Konstantin vojnike i članove njihovih porodica, naveli su zvaničnici. Prema poslednjim podacima, u njemu se nalazilo 74 putnika i četiri člana posade.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.