Srušeni erbas A 320: Pronađeno 30 tela

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušeni erbas A 320: Pronađeno 30 tela

Timovi za potragu do sada su izvukli 30 tela nastradalih u padu aviona malezijske kompanije Er Azija (AirAisia) u Javansko more pre nekoliko dana.

Zvaničnik indonežanske mornarice naveo je da je pet tela nađeno još privezano za svoja sedišta.

Od ukupno 30 žrtava pronađenih do sada, 21 pronađena je danas (2. januar), a većinu je našao američki ratni brod, naveli su zvaničnici.

Pukovnik Jajan Sofijan rekao je u televizijskoj izjavi da je pet nastradalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je njegov tim izvukao iz Javanskog mora još bilo privezano za svoja sedišta.

Šef indonežanske agencije za potragu i spasavanje Henri Bambang Selistijo je kasnije saopštio da je ukupno 30 tela žrtava pronađeno sa leta 8501.

Spasioci veruju da se još veliki broj putnika nalazi u trupu aviona koji još nije pronađen.

Više zemalja uključeno je u potragu za nastradalima a koristi se savremena sonarna oprema i detektori za metal u pretraživanju relativno plitkog dna okeana za olupinom, i crnim kutijama aviona.

Avion tipa erbas A320 sa 162 putnika i članova posade srušio se u nedelju, na pola puta na letu iz Surabaje, drugog po veličini grada u Indoneziji za Singapur. Nekoliko minuta pre nego što je prekinut kontakt sa avionom pilot je rekao kontroli leta da se približava pretećim oblacima, ali nije mu dozvoljeno da se podigne na veću visinu zbog jakog avionskog saobraćaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.