Srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku

Uprkos napetostima nakon donošenja haških presuda hrvatskim generalima, Hrvatska je bezbedna zemlja i srpski turisti su dobrodošli, izjavila je portparol hrvatskog ministarstva turizma Antonela Frković.

"Hrvatska je bezbedna turistička zemlja, što potvrđuju i statistike, a i turisti nas tako doživljavaju. Na malobrojne incidente koji se ipak dese, reaguje odmah i efikasno, i policija ih prioritetno rešava", rekla je ona.

Haški tribunal osudio je 15. aprila hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << generala Antu Gotovinu na 24 godine zatvora zbog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu i progon Srba u akciji "Oluja" 1995. godine, dok je general Mladen Markač osuđen na 18 godina. General Ivan Ccermak je oslobođen svih optužbi.

"Prema našim informacijama, incidenti vezani za goste iz Srbije se rešavaju pođednako brzo kao i svi ostali takvi slučajevi koji se odnose na turiste iz bilo koje druge zemlje", kazala je Frković, ističući da su srpski turisti dobrodošli u Hrvatskoj, kao i svi gosti iz drugih zemalja.

"Incidenti vezani uz goste iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata vezanih uz goste iz npr. Nemačke, Slovenije i drugih zemalja, a ministarstvo turizma, nezavisno o tome odakle turista dolazi, uvek brzo reaguje ako postoji prigovor, primedba ili bilo koji zahtev", ističe ona.

Hrvatska će za 2011. godinu u Srbiji sprovesti uobičajenu promotivnu turističku kampanju, kao što je sprovodi od 2009. godine, kaže Frkovićeva i izražava zadovoljstvo interesom turista iz Srbije za letovanje na hrvatskom primorju, koje je iskazano, između ostalog, i na sajmu u Beogradu gde je Hrvatska bila zemlja partner.

"Zadovoljni smo, pri čemu valja naglasiti da je ceo niz hrvatskih turističkih kompanija pokazao zanimanje za srpsko tržište. Povratne informacije su pozitivne, što znači da postoji pojačano zanimanje za Hrvatsku. S druge strane, Srbija takođe predstavlja svoje tržišne mogućnosti u Hrvatskoj, ali i hrvatski turisti sve češće posećuju Srbiju i tu pre svega mislimo na boravke vrste 'Siti brejk' (city-break)", rekla je Frkovićeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.